BIM / Revit

Het aantal projecten waarin gewerkt wordt volgens BIM (Building Information Modelling) zal in de toekomst alleen maar toenemen. Dit houdt in dat alle bij een bouwproject betrokken partijen zoals architect, aannemer en installateurs (en ook de luchtkanalen leverancier) samen werken in één driedimensionaal centraal model waarin hun gegevens verwerkt worden. Deze koppeling van gegevens heeft als groot voordeel dat iedereen de beschikking heeft over dezelfde gegevens en dat resulteert in een efficiënter proces, controle op knelpunten, kostenbesparing en beheersbaarheid. GMM Luchttechniek werkt naast de softwarepakketten StabiCAD en Nordined met Revit van Autodesk en doet mee in het BIM-ontwerpproces.

Onze tekenaars werken uw technische ruimtes uit in 3D. Daarnaast heeft de Luka, branchevereniging voor leveranciers van luchtkanalen, een eigen BIM-bibliotheek gerealiseerd. Daarin zijn alle kanaaldelen en instortkanalen gemodelleerd inclusief de vormdelen in gegalvaniseerde, aluminium of RVS uitvoering. Veel belangrijke onderwerpen en kanaal specificaties uit het Luka kwaliteitshandboek zijn opgenomen in de Luka BIM-modellen, zoals plaatkwaliteit (denk aan de galvanische kwaliteit), plaatdiktes, standaard afmetingen en de luchtdichtheidsklasse Luka C.

Zelfs de oppervlakte berekening volgens de Luka-methode is verwerkt in alle modellen, waarbij ook de gewichten nauwkeurig worden berekend. Iedereen kan gratis gebruik maken van deze BIM-bibliotheek met Revit-families (Revit 2014 en 2015), voorzien van kanalenfiguraties, tags en materiaalstaten. Met deze BIM-bibliotheek is heel snel uit te rekenen hoeveel m2 het totale kanaalwerk beslaat aan ventilatiesystemen, in elke gewenste uitvoering. Om hiervan gebruik te maken dient u zich gratis te registreren, vervolgens heeft u direct toegang.

Wij handelen conform de ISO9001 en zijn TüV gecertificeerd. Daarnaast beschikken al onze medewerkers over een VCA-certificaat.

Hulp nodig?

Neem contact op

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief      Schrijf u in voor onze nieuwsbrief