Instortkanalen

GMM fabriceert en monteert rechthoekige instortkanalen en vormstukken volgens LUKA norm; ronde instortkanalen en hulpstukken volgens LUKA norm. De kanalen worden gefabriceerd van sendzimir verzinkt plaatstaal plaatdikte conform LUKA norm.

Wij handelen conform de ISO9001 en zijn TüV gecertificeerd. Daarnaast beschikken al onze medewerkers over een VCA-certificaat.

Rechthoekige instortkanalen worden voorzien van dwarsverbindingen uitgevoerd als schuifverbinding door middel van een koppelstuk of manchet en de benodigde verstijvingen.

De ronde hulpstukken zijn voorzien van een steekverbinding. Deze verbindingen worden vastgezet door middel van zelfborende parkers en worden afgewerkt door gebruik te maken van tape.

Zo wordt de vereiste luchtdichtheid conform LUKA norm gegarandeerd. Voor kanalen, die niet in het beton worden ingestort, gelden de gegevens, eisen enz. conform LUKA norm.

De instortkanalen worden op de betonvloer vast gezet zodat de kanaal delen niet kunnen gaan drijven tijdens het storten van het beton. Dit gebeurt middels gaatjes band dat om het kanaal, aan beide zijden, m.b.v. van inslagpluggen, aan het beton of aan het betonijzer wordt bevestigd. Ook kan GMM de in te storten kanalen prefab op de bouwplaats aanleveren. Alle openingen worden door middel van plastic doppen (speciedeksels) dichtgezet.

De montagevoorschriften van GMM Luchttechniek voldoen aan de LUKA norm.

Hulp nodig?

Neem contact op

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief      Schrijf u in voor onze nieuwsbrief