Nieuws

Levering van 4400m2 cleanroom aan VDL ETG Almelo

VDL ETG Almelo is flink uitgebreid. VDL ETG heeft er in totaal 12.600 vierkante meter bijgekregen. Waarvan het vier-laags kantoor en de kantine van 4000m2 beslaan en de productie 8.600m2. Van de 8.600m2 productie is 4400m2 cleanroom. De luchtinstallatie in de cleanroom is in opdracht van Hollander Techniek gefabriceerd en gemonteerd door GMM Luchttechniek.

VDL ETG produceert geavanceerde halffabricaten voor leidende High Tech bedrijven en Original Equipment Manufacturing companies zoals, ASML. De producten zijn zeer complex en worden in relatief lage productieaantallen geproduceerd. Om als VDL ETG goed resultaat te leveren zijn cleanrooms van essentieel belang.

Cleanrooms zijn hoogwaardig afgewerkte ruimtes waarbij een hoge stofvrijheid, goed gereguleerde temperatuur, de juiste luchtsnelheid en de juiste luchtvochtigheid gewaarborgd wordt. Alle luchtkanalen van GMM Luchttechniek voldoen aan de eisen van het LUKA-handboek. De ruimte van VDL ETG wordt dertig tot vijfendertig keer per uur gefilterd door middel van recirculatiekasten. In vergelijking, een standaard kantoorgebouw wordt vier keer per uur gefilterd. De temperatuur van de cleanroom moet ten alle tijden 19,5°C zijn. Dit houdt in dat de ruimte gekoeld moet worden. De warmte die hierbij vrijkomt wordt gebruikt voor de vloerverwarming, na-verwarming en ontvochtiging van de omliggende ruimten. De eerste nieuwgebouwde cleanroom voldoet ruimschoots aan de geëiste classificatie; ISO klasse 6, dit is duizend keer schoner dan de buitenlucht. De cleanroom is opgeleverd en de gehele uitbreiding is bijna voldaan.

Wij wensen VDL ETG veel gebruiksgemak van hun cleanroom voorzien van een luchttechnische installatie van GMM Luchttechniek.

Wilt u zelf cleanrooms laten installeren of een andere luchttechnische installatie? Dan is GMM Luchttechniek uw geschikte partner. Voor meer informatie kunt u kijken op www.gmmluchttechniek.nl of contact opnemen met Dick Visch 0578 – 66 15 41.

Van ontwerp tot montage

GMM ontzorgt van A tot Z!

Maatwerk?

Geen enkel probleem!

Specialist in luchttechniek

Wij helpen u graag!

Kaart

question mark

Stel uw vraag!

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op!