Lasdampafzuiging

Een essentiële oplossing voor veilig lassen

Laswerk afzuiging is essentieel. De potentieel schadelijke dampen en rook die tijdens het laswerk geproduceerd worden, kunnen de gezondheid van de lasser en anderen in de omgeving schaden. Het is daarom belangrijk om de juiste lasdampafzuiging te gebruiken om de schadelijke stoffen te verwijderen en de veiligheid te waarborgen.

Waarom is lasdampafzuiging belangrijk?

Het inademen van lasdampen kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, van tijdelijke irritatie van de luchtwegen tot chronische longaandoeningen zoals astma, bronchitis en longkanker. Met effectieve lasdampafzuiging worden schadelijke dampen en rook verwijdert waardoor de blootstelling van werknemers aan gevaarlijke stoffen in lasrook vermindert en de luchtkwaliteit in de werkruimte verbetert. Dit kan leiden tot een betere gezondheid van de werknemers, minder ziekteverzuim, betere arbeidsomstandigheden en verhoogde productiviteit.

Bovendien zijn er wettelijke regels en normen opgesteld die werkgevers verplichten om maatregelen te nemen om de blootstelling van werknemers aan lasrook te minimaliseren. Werkgevers die niet voldoen aan deze regels kunnen worden blootgesteld aan juridische aansprakelijkheid en financiële sancties. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Is lasdamp afzuiging verplicht?

Er zijn regels en voorschriften met betrekking tot lasdampafzuiging op de werkplek. Het Arbobesluit, onderdeel van de Arbeidsomstandighedenwet, bevat richtlijnen voor het beheersen van de blootstelling aan gevaarlijke stoffen, waaronder lasdampen.

Onze oplossing

De beste en meest veilige manier om deze lasrook te verwijderen is door middel van industriële afzuiging. Deze afzuiging zuivert de lucht in uw gebouw zodat u een optimaal binnenklimaat heeft.

GMM Luchttechniek begrijpt het belang van goede afzuiging als geen ander. Door onze ervaring weten wij ook dat ieder gebouw anders is, daarom leveren wij vaste en flexibele lasrookafzuiging. Dit doen wij door afzuigingen zelf te ontwerpen, fabriceren, installeren en te onderhouden. Daarom is GMM Luchttechniek al jaren dé betrouwbare partner op gebied van luchttechniek.

Neem contact op met een specialist

Het kiezen van de juiste lasdampafzuiging is essentieel voor de veiligheid en gezondheid van de lasser en anderen in de omgeving. Wilt u meer weten over onze oplossingen? Of bent u opzoek naar industriële lasdampafzuiging? GMM Luchttechniek ontwerpt, produceert, installeert en onderhoudt zowel standaard als op maat gemaakte industriële dampafzuiging.

Benieuwd naar onze toepassingen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Opgeleverde projecten

Bekijk ons werk
Project Abbott icoon

Abbott

Luchttechnische hoogstandjes leveren om aan kwaliteitsstandaarden te blijven voldoen

Project Kiwa icoon

Kiwa

Luchttechnische aanpassingen en nieuwbouw in een kantoor en laboratorium

Project Remkes Food Products icoon

Remkes Food Products

Een constante binnentemperatuur en hygiëne door goede luchttechniek

Project Royal Vaassen icoon

Royal Vaassen

Ventilatie en afzuiging ontwerpen en installeren voor nieuwe machines

Project Pand Lindehove icoon

Pand Lindehove

Ontwerp en installatie van compleet nieuwe luchttechniek in een bestaand pand

Project Basisschool ’t Mozaïek icoon
Frisse lucht basisschool 't mozaiek

Basisschool ’t Mozaïek

Ontwerp en aanleg van de complete luchttechniek in een vernieuwd schoolgebouw

Project Paleis het Loo icoon

Paleis het Loo

Ontwerp en installatie van de complete luchttechniek in een eeuwenoud gebouw

Contact

Heeft u een vraag over lasrook afzuiging?

Neem contact met ons op. We maken graag kennis met u en vertellen alle in- en outs van ons werk.

Contact opnemen

Dick Hogeweg

Calculator

Harold Nijhof

Projectleider

Meer luchttechniek

Meer van GMM in de luchttechniek

Industriële ventilatie

Altijd frisse en gezonde lucht in uw hele gebouw? Dat kan met industriële ventilatie van GMM Luchttechniek.

Lees verder

Luchtfiltering

Wilt u af van nare, schadelijke stoffen en dampen in uw werkplaats? Onze op maat gemaakte industriële luchtfiltering biedt gegarandeerd schone lucht.

Lees verder