Automatisering en 3D modellen

Efficiëntie in ventilatiesysteemontwerp

Bij het ontwerpen van ventilatiesystemen staat klantgerichtheid centraal. Ons proces begint met een diepgaand begrip van de behoeften van de klant, waarbij we nauwkeurige specificaties vertalen naar aangepaste ontwerpen. Het traditionele ontwerpproces omvat handmatige tekeningen, waarbij elk aspect van het systeem zorgvuldig wordt uitgewerkt door onze engineers. Deze tijdrovende aanpak heeft ons geïnspireerd om te streven naar meer efficiënte en geautomatiseerde methoden.

Automatisering van ontwerpen tot productie en montage

Onze visie is gericht op de ontwikkeling van een geautomatiseerd systeem dat op basis van 3D-modellen en parameters de luchtventilatiesystemen genereert. Met behulp van software zoals Revit kunnen we een virtueel model van het volledige gebouw creëren, waarbij we installateurs, elektrotechnici en bouwkundige experts betrekken. Het streven is om uniforme ontwerpen te bevorderen, de productietijd te verkorten, standaardisatie van kanalensystemen en de efficiëntie van het gehele proces te verhogen.

Implementatie van luchtstromingssimulaties

Naast automatisering zijn we ook bezig met het implementeren van luchtstromingssimulaties. Met geavanceerde CFD-analyses kunnen we de luchtstroom in een ruimte simuleren en visualiseren. Deze benadering stelt ons in staat om kritische ontwerpen te maken, waarbij we streven naar optimale prestaties en minimalisering van overmatig energieverbruik.

Onze toekomstige focus ligt op het worden van een kennispartner voor (industriële) klanten, waarbij we streven naar nauwkeurige ontwerpen en simulaties die voldoen aan de specifieke behoeften van elke klant. Door geautomatiseerde processen te implementeren, streven we ernaar om het ontwerp- en productieproces te stroomlijnen, waarbij we nauwlettend letten op optimalisatie en efficiëntie.

Wilt u meer weten?

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze duurzame luchttechniek?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Over GMM Luchttechniek?

Wij zijn in ruim 60 jaar uitgegroeid tot specialist in luchttechniek. Van fabricage, levering en montage van luchtkanalen tot en met complete afzuig- en ventilatiesystemen. GMM Luchttechniek werkt met ervaren specialisten en draagt zorg voor het op juiste wijze verhelpen van uw stof-, damp- of ventilatievraagstuk.

Meer over GMM

Contact

Heeft u een vraag over dit artikel?

Neem contact met ons op. We maken graag kennis met u en vertellen alle in- en outs van ons werk.

Contact opnemen

Jannie Visch

Administratief medewerker

Ted Bagerman

Projectleider

Verder lezen in de kennisbank

Alle artikelen bekijken

Gebouwbeheersysteem: De toekomst van efficiënt gebouwbeheer

Een GBS is een softwarematige oplossing waarmee verschillende faciliteiten in een gebouw centraal kunnen worden beheerd en gecontroleerd.

Lees verder

Luchtkwaliteit in kantoren: Het belang van een gezond binnenklimaat

Luchtkwaliteit in binnenruimtes speelt een cruciale rol in het welzijn en de gezondheid van degenen die er verblijven. De kwaliteit van de binnenlucht wordt beïnvloed door een verscheidenheid aan factoren, waaronder verontreinigingen.

Lees verder

Natuurlijke ventilatie: Duurzame oplossingen voor gezonde gebouwen

Natuurlijke ventilatie, een kernonderdeel van het Earth, Wind & Fire concept, gaat verder dan het eenvoudigweg openzetten van ramen. Het maakt gebruik van de intrinsieke krachten van aarde, wind en zon om de luchtkwaliteit in gebouwen te optimaliseren.

Lees verder