Klimaatbeheersing

Wat is klimaatbeheersing en hoe werkt het in praktijk?

Wat is klimaatbeheersing?

Met Klimaatbeheersing zet u in op een zo optimaal mogelijke luchtkwaliteit. Klimaatbeheersing is essentieel in kantoren, bedrijfspanden en fabrieken! Een slecht binnenklimaat kan niet alleen zorgen voor verminderd comfort, maar zelfs voor gezondheidsproblemen en verminderde productiviteit van uw werknemers. Zo kan ’s zomers de temperatuur flink oplopen, hierdoor neemt de concentratie af en heeft mogelijk verlies van productiviteit. Daarnaast kan een slecht binnenklimaat mogelijk de kwaliteit van uw producten verminderen en zelfs voor schade aan uw elektronische apparaten en papieren documenten zorgen. Het is daarom van groot belang voor uw medewerkers het binnenklimaat in uw kantoor te beheersen en te reguleren.

Klimaatbeheersing kantoor en bedrijf

Klimaatbeheersing is het beheersen van de luchtkwaliteit in uw binnenruimtes. Hieronder valt het binnenklimaat van kantoren, maar ook dat van bedrijven en/of fabrieken. Onder het binnenklimaat valt:

  • Temperatuur
  • Luchtkwaliteit
  • Luchtvochtigheid

GMM Luchttechniek heeft de kennis en kunde in huis voor ontwerp, productie, installatie én onderhoud van klimaattechniek in uw kantoor, bedrijf of andere binnenruimte. Voor het realiseren van een optimaal binnenklimaat zijn er een aantal opties, zo is er mechanische en natuurlijke ventilatie.

In zijn meest eenvoudige vorm is mechanische ventilatie een techniek waarbij door middel van een machine lucht in-en uit een gebouw wordt gepompt. Natuurlijke ventilatie is daarentegen, het zit al in het woord, ventilatie waarbij geen machine wordt gebruikt. Idealiter zetten wij altijd een combinatie in van mechanische- en natuurlijke ventilatie. Zo maken wij gebruik van natuurlijke mogelijkheden en voegen we mechanische elementen toe waar nodig.

Klimaatbeheersing is maatwerk

Voor ons is het uitgangspunt dat geen gebouw hetzelfde is en dat ieder gebouw dan ook om een andere aanpak vraagt. Daarom leveren wij als het om klimaatbeheersing gaat altijd maatwerk; wij kijken naar de behoefte van de klant en de mogelijkheden van het pand! Zo zit er bijvoorbeeld een groot verschil tussen nieuw- en verbouw en tussen een kantoor- en een productieruimte. Ongeacht het type gebouw en de specifieke functie; wij leveren altijd klimaatbeheersing conform het bouwbesluit.

Besparen met klimaatbeheersing

“Veel bedrijfseigenaren weten niet dat betere klimaatbeheersing juist geld kan besparen!” Klimaatbeheersing kan verschillende voordelen opleveren voor uw bedrijf. Om te beginnen levert de direct winst op in de luchtkwaliteit. De verbeterde luchtkwaliteit zorgt daarbij direct voor meer comfort, gezondheidsvoordeel voor uw werknemers en zelfs verhoogde productiviteit! Daarnaast kan goede klimaatbeheersing zorgen voor kostenbesparing. Klassieke ventilatie zorgt namelijk voor veel warmteverlies, moderne WTW-units winnen deze warmte terug uit de lucht en besparen zo geld! Zo is moderne klimaatbeheersing ook nog eens duurzaam en kan klimaatbeheersing ook bijdragen aan uw imago als bedrijf.

De voordelen op een rijtje:

  • Meer comfort
  • Beter voor de gezondheid
  • Verhoogt productiviteit
  • Bespaart kosten
  • Verbetert imago

Gezonde kantoren klasse

De gezonde kantoren klasse is een initiatief van de overheid om werkgevers te stimuleren gezonde en veilige werkomgeving te creëren voor hun werknemers. Een belangrijk onderdeel van deze gezonde kantoren klasse is de luchtkwaliteit op kantoren. Kantoren moeten voldoen aan een minimum hoeveelheid verse lucht toevoer in hun kantoor.

Toevoer van deze verse lucht kan zowel natuurlijk als mechanisch, waarbij de balans moet worden bewaakt tussen invoer van verse lucht en het verlies van warmte. Daarnaast zijn bedrijven ook verplicht in sanitaire ruimtes voldoende te ventileren, in deze ruimtes is namelijk vooral de luchtvochtigheid een probleem. Voor bedrijven levert het voldoen aan deze eisen een beter imago op, maar het vergroot ook het welzijn van uw medewerkers.

GMM Luchttechniek en klimaatbeheersing: Duurzaam en zuinig

Wij kiezen er vaak voor een nog hogere standaard aan te houden dan de gezonde kantoren klasse. Dit doen wij vanwege de bijkomende voordelen van een hogere luchtverversing: vaak levert dit namelijk een duurzamere en nog energiezuinigere oplossing op. Dit typeert ook direct het onderscheidende van GMM Luchttechniek: wij denken namelijk altijd mee met de klant. Hoe uitgebreid, of juist niet, de wensen van een klant ook zijn; wij denken mee.

Hoe vroeger wij in het proces betrokken worden hoe beter het eindresultaat vaak is. Juist wanneer wij bij de (ver)bouw betrokken worden kunnen wij meedenken met het ontwerp. Zo kunnen wij door een goed ontwerp al flink besparen op installatiekosten en kunnen we anticiperen op de toekomst. Verwachte groei of juist krimp kan al in de klimaatbeheersing worden meegenomen, zo zijn onze installaties altijd toekomstbestendig!

Hierbij hoort ook de adaptieve klimaatbeheersing, afhankelijk van het aantal personen verandert de ventilatiebehoefte natuurlijk ook. Daarom kan onze klimaatbeheersing ook adaptief zijn, zo stelt de installatie zich in op het aantal personen dat aanwezig is.

Wilt u meer weten?

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze duurzame luchttechniek?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Over GMM Luchttechniek?

Wij zijn in ruim 60 jaar uitgegroeid tot specialist in luchttechniek. Van fabricage, levering en montage van luchtkanalen tot en met complete afzuig- en ventilatiesystemen. GMM Luchttechniek werkt met ervaren specialisten en draagt zorg voor het op juiste wijze verhelpen van uw stof-, damp- of ventilatievraagstuk.

Meer over GMM

Contact

Heeft u een vraag over dit artikel?

Neem contact met ons op. We maken graag kennis met u en vertellen alle in- en outs van ons werk.

Contact opnemen

Dick van Gortel

Projectleider

Joop Winkster

Projectleider

Verder lezen in de kennisbank

Alle artikelen bekijken

Gebouwbeheersysteem: De toekomst van efficiënt gebouwbeheer

Een GBS is een softwarematige oplossing waarmee verschillende faciliteiten in een gebouw centraal kunnen worden beheerd en gecontroleerd.

Lees verder

Luchtkwaliteit in kantoren: Het belang van een gezond binnenklimaat

Luchtkwaliteit in binnenruimtes speelt een cruciale rol in het welzijn en de gezondheid van degenen die er verblijven. De kwaliteit van de binnenlucht wordt beïnvloed door een verscheidenheid aan factoren, waaronder verontreinigingen.

Lees verder

Natuurlijke ventilatie: Duurzame oplossingen voor gezonde gebouwen

Natuurlijke ventilatie, een kernonderdeel van het Earth, Wind & Fire concept, gaat verder dan het eenvoudigweg openzetten van ramen. Het maakt gebruik van de intrinsieke krachten van aarde, wind en zon om de luchtkwaliteit in gebouwen te optimaliseren.

Lees verder