Klimaatinstallatie

Schone binnenlucht in schoolgebouwen en kinderdagverblijven

De kwaliteit van de binnenlucht in omgevingen waar kinderen veel tijd doorbrengen, zoals scholen en kinderdagverblijven, is van essentieel belang voor hun gezondheid en welzijn. Schone binnenlucht speelt een cruciale rol bij het creëren van een optimale leeromgeving, en het heeft een positieve invloed op verschillende aspecten van het welzijn en de prestaties van zowel kinderen als medewerkers.

Het zorgt namelijk voor:

  • Een comfortabel klimaat
  • Minder gezondheidsproblemen zoals allergieën, astma en luchtweginfecties
  • Verbeterde concentratie en prestaties
  • Een gevoel van veiligheid en comfort
  • Verhoogde productiviteit van medewerkers

Met onze geavanceerde klimaatinstallaties kunnen scholen en kinderdagverblijven voldoen aan de Frisse Scholen Eisen, een richtlijn die is opgesteld om de kwaliteit van het binnenmilieu in scholen te verbeteren. Een klimaatinstallatie van GMM Luchttechniek biedt de ideale oplossing om een gezonde en stimulerende leeromgeving te realiseren.

Een mooi voorbeeld van de succesvolle implementatie van onze klimaatinstallatie is te vinden in het kinderdagverblijf van KOM Vaassen. Met de ambitie om een nieuw kinderdagverblijf te openen in Vaassen, koos KOM Vaassen ervoor om op een nieuwe locatie te starten, waar alles vanaf de fundering moest worden opgebouwd. GMM Luchttechniek kreeg de uitdagende taak om een klimaatinstallatie te ontwerpen die koelt, verwarmt en ventileert en voldeed aan het bouwbesluit en de Frisse Scholen klasse B.

Dankzij onze klimaatinstallatie bieden we de kinderen en medewerkers een gezonde werk- en leeromgeving.” – Swen (adviseur GMM Luchttechniek)

Realisatie klimaatinstallatie kinderopvang Vaassen

Met de ambitie om een nieuw kinderdagverblijf te openen in Vaassen, stuitte KOM kinderopvang op hun huidige locatie. Op de fundering na stond er niets, wat betekende dat alles opgebouwd moest worden. Wij kregen hierin de mooie taak een klimaat installatie te ontwerpen dat koelt, verwarmt en ventileert. Op basis van de plattegrond die De Jong maakte, ontwierpen wij een klimaatinstallatie die voldoet aan het bouwbesluit en de Frisse Scholen klasse B. Het bijzondere aan dit project is dat het een volledige samenwerking binnen de gemeenschap van Vaassen betreft. Alle betrokkenen komen uit de regio. Deze samenwerking zorgt voor een zeer aangenaam project, waarin de vertrouwdheid en het onderlinge contact een centrale rol speelt.

Advies en oplossing

Wij leveren voor dit project een compleet klimaatbeheersingssysteem. Bij dit project werkten we proactief samen met de opdrachtgever, waarbij we geluisterd hebben naar hun wensen en advies hebben gegeven. We besteden specifiek aandacht aan het circulaire aspect van de installatie, met ronde luchtkanalen en gestandaardiseerde maten voor een circulaire aanpak.

Advies en ondersteuning bij de realisatie van Frisse Scholen

Ben jij betrokken bij de bouw van een school of kinderopvang en wil je voorgoed afrekenen met benauwde en warme klaslokalen? Laten we samen werken aan de beste oplossing voor jouw situatie, waarbij we advies bieden en tot een ontwerp komen.

Wist je trouwens dat het Programma van Eisen (PvE) Frisse Scholen 2021 specifiek ontwikkeld is om schoolbesturen en gemeenten te ondersteunen in hun rol als opdrachtgever voor verbouw- of nieuwbouwprojecten?

Ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen bij het creëren van een frisse en gezonde leeromgeving. Neem vandaag nog contact met ons op en samen bouwen we aan een betere toekomst voor kinderen

Wilt u meer weten?

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze duurzame luchttechniek?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Over GMM Luchttechniek?

Wij zijn in ruim 60 jaar uitgegroeid tot specialist in luchttechniek. Van fabricage, levering en montage van luchtkanalen tot en met complete afzuig- en ventilatiesystemen. GMM Luchttechniek werkt met ervaren specialisten en draagt zorg voor het op juiste wijze verhelpen van uw stof-, damp- of ventilatievraagstuk.

Meer over GMM

Contact

Heeft u een vraag over dit artikel?

Neem contact met ons op. We maken graag kennis met u en vertellen alle in- en outs van ons werk.

Contact opnemen

Dick van Gortel

Projectleider

Reinder Hofmeijer

Plaatsv. chef werkplaats

Verder lezen in de kennisbank

Alle artikelen bekijken

Gebouwbeheersysteem: De toekomst van efficiënt gebouwbeheer

Een GBS is een softwarematige oplossing waarmee verschillende faciliteiten in een gebouw centraal kunnen worden beheerd en gecontroleerd.

Lees verder

Luchtkwaliteit in kantoren: Het belang van een gezond binnenklimaat

Luchtkwaliteit in binnenruimtes speelt een cruciale rol in het welzijn en de gezondheid van degenen die er verblijven. De kwaliteit van de binnenlucht wordt beïnvloed door een verscheidenheid aan factoren, waaronder verontreinigingen.

Lees verder

Natuurlijke ventilatie: Duurzame oplossingen voor gezonde gebouwen

Natuurlijke ventilatie, een kernonderdeel van het Earth, Wind & Fire concept, gaat verder dan het eenvoudigweg openzetten van ramen. Het maakt gebruik van de intrinsieke krachten van aarde, wind en zon om de luchtkwaliteit in gebouwen te optimaliseren.

Lees verder