Gezonde kantoren

Een comfortabel en gezond binnenmilieu in kantoren en andere werkruimtes

Een comfortabel en gezond kantoor

Een comfortabele, prestatie verhogende en gezonde werkomgeving in kantoren begint bij een goed binnenmilieu. Bij nieuwbouw- en renovatieprojecten is het van essentieel belang om van tevoren duidelijke eisen te stellen aan de binnenmilieu kwaliteit. Door deze eisen als basis te nemen, kunnen ontwerpers, installateurs en aannemers hun plannen op een gerichte manier ontwikkelen en implementeren, met als uiteindelijk doel om een optimaal binnenklimaat te realiseren en te behouden.

Bij GMM Luchttechniek begrijpen we het belang van een gezond binnenmilieu. Daarom bieden wij oplossingen die helpen bij het bereiken van een comfortabele en gezonde werkomgeving. Met onze geavanceerde luchtbehandelingskasten zorgen we voor optimale ventilatie, temperatuurregulatie en luchtkwaliteit in kantoren. Onze systemen zijn ontworpen om te voldoen aan de strengste eisen op het gebied van binnenmilieu kwaliteit en bieden een efficiënte en betrouwbare oplossing.

Het belang van CO2-concentratie in binnenmilieu kwaliteit

Bij het bepalen van de eisen voor de binnenmilieu kwaliteit speelt de CO2-concentratie een belangrijke rol. Volgens de gestelde normen wordt in klasse A, de hoogste klasse, tijdens gebruikstijd een maximale CO2-concentratie van +300 ppm boven de buitenlucht concentratie gehanteerd. In klasse B, dat op veel plaatsen wordt toegepast, ligt deze waarde op maximaal +450 ppm. Deze richtlijnen zorgen voor een goede luchtkwaliteit en zijn kosteneffectief, waardoor klasse B vaak de voorkeur geniet. Bij GMM Luchttechniek hanteren wij deze standaard om een gezond en comfortabel binnenmilieu te waarborgen in kantoren en andere werkruimtes

Luchtbehandelingskast: van ontwerp tot installatie

De opdracht betrof de installatie van een luchtbehandelingskast, waarbij Fresh Forward, een creatief, ons vroeg of wij een geschikt systeem konden aanbieden. De eerste stap was het bekijken van de plattegrond, waarbij de klant aangaf dat er snel een ontwerp nodig was dat voldeed aan de gestelde eisen. In het gesprek hebben we uitgelegd wat onze diensten inhouden en bevestigd dat we het volledige systeem kunnen leveren. Op basis van de bezettingsgraad per ruimte hebben we de benodigde hoeveelheid verse lucht berekend voor de juiste ventilatie.

Vervolgens hebben we de wensen van de klant doorgenomen, waarbij duidelijk werd dat het om een relatief groot project ging. Al snel werd het duidelijk dat de luchtbehandelingskast op het dak moest worden geplaatst, wat uit een berekening van de aannemer ook constructief bleek te kunnen.

Na het starten met het tekenwerk, waarbij er veel samenwerking was met de aannemer, voltooiden we het onderwerp en na goedkeuring van de offerte door de klant, installeerden we het systeem.

Advies en ondersteuning voor een gezond kantoor

Wil jij als aannemer, ontwerper of installateur zorgen voor een comfortabel en gezond binnenmilieu in kantoren en andere werkruimtes? Dan zijn wij, GMM Luchttechniek, jouw ideale partner!

Onze geavanceerde luchtbehandelingskasten bieden de oplossing die je nodig hebt om een optimaal binnenklimaat te realiseren en te behouden. Met onze systemen zorgen we voor optimale ventilatie, temperatuurregulatie en luchtkwaliteit in kantoren. Ze voldoen aan de strengste eisen op het gebied van bInnenmilieukwaliteit en bieden een efficiënte en betrouwbare oplossing.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het realiseren van een comfortabel en gezond binnenmilieu in kantoren en andere werkruimtes. Samen kunnen we bouwen aan een betere werkomgeving en het welzijn van de gebruikers verbeteren.

Wilt u meer weten?

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze duurzame luchttechniek?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Over GMM Luchttechniek?

Wij zijn in ruim 60 jaar uitgegroeid tot specialist in luchttechniek. Van fabricage, levering en montage van luchtkanalen tot en met complete afzuig- en ventilatiesystemen. GMM Luchttechniek werkt met ervaren specialisten en draagt zorg voor het op juiste wijze verhelpen van uw stof-, damp- of ventilatievraagstuk.

Meer over GMM

Contact

Heeft u een vraag over dit artikel?

Neem contact met ons op. We maken graag kennis met u en vertellen alle in- en outs van ons werk.

Contact opnemen

Henri van de Belt

Calculator, verkoop PR

Elbert Veldhuis

Chef werkplaats

Verder lezen in de kennisbank

Alle artikelen bekijken

Gebouwbeheersysteem: De toekomst van efficiënt gebouwbeheer

Een GBS is een softwarematige oplossing waarmee verschillende faciliteiten in een gebouw centraal kunnen worden beheerd en gecontroleerd.

Lees verder

Luchtkwaliteit in kantoren: Het belang van een gezond binnenklimaat

Luchtkwaliteit in binnenruimtes speelt een cruciale rol in het welzijn en de gezondheid van degenen die er verblijven. De kwaliteit van de binnenlucht wordt beïnvloed door een verscheidenheid aan factoren, waaronder verontreinigingen.

Lees verder

Natuurlijke ventilatie: Duurzame oplossingen voor gezonde gebouwen

Natuurlijke ventilatie, een kernonderdeel van het Earth, Wind & Fire concept, gaat verder dan het eenvoudigweg openzetten van ramen. Het maakt gebruik van de intrinsieke krachten van aarde, wind en zon om de luchtkwaliteit in gebouwen te optimaliseren.

Lees verder