Ventilatieberekeningen

Voor optimale luchtkwaliteit en comfort

Het berekenen van de juiste ventilatiehoeveelheden is een cruciale stap bij het ontwerpen van klimaatsystemen voor verschillende omgevingen. Bij GMM benaderen we ventilatieberekeningen op een klantgerichte manier, waarbij we rekening houden met verschillende factoren, zoals het aantal personen in een ruimte en de specifieke eisen voor verschillende situaties.

Aantal personen en oppervlak: Maatwerk bij ventilatieberekeningen

Bij het ontwerpen van ventilatiesystemen voor kantoren passen we onze berekeningen aan op basis van specifieke behoeften. We kijken niet alleen naar de oppervlakte van de ruimte, maar ook naar het daadwerkelijke aantal personen dat zich in de ruimte bevindt. Daarnaast nemen we de normen voor gezonde kantoren van klasse B in overweging, waarbij we kritisch kijken naar de richtlijnen van het bouwbesluit die mogelijk niet volledig aansluiten bij de behoeften van de klant.

Industriële toepassingen: Een vak apart in ventilatieberekeningen

In industriële omgevingen is het berekenen van ventilatiehoeveelheden een complexe taak die maatwerk vereist. Verschillende processen en omgevingsfactoren spelen een rol bij het bepalen van de optimale ventilatiehoeveelheden. Bij GMM passen we onze berekeningen aan op basis van de unieke behoeften van elke industriële setting, waarbij we rekening houden met de specifieke eisen van het productieproces.

Optimalisatie en energiebesparing: Automatische aanpassingen op basis van VHV

Voor gebouwen met verschillende functionele ruimtes is het optimaliseren van de ventilatie van cruciaal belang. Door de toepassing van Vraaggestuurde Ventilatie (VHV) kunnen we de ventilatiehoeveelheden automatisch aanpassen op basis van de werkelijke behoeften in elke ruimte. Hierdoor kunnen we niet alleen energie besparen, maar ook een comfortabele en gezonde werkomgeving creëren, rekening houdend met de gelijktijdigheid van activiteiten binnen het gebouw.

Wilt u meer weten?

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze duurzame luchttechniek?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Over GMM Luchttechniek?

Wij zijn in ruim 60 jaar uitgegroeid tot specialist in luchttechniek. Van fabricage, levering en montage van luchtkanalen tot en met complete afzuig- en ventilatiesystemen. GMM Luchttechniek werkt met ervaren specialisten en draagt zorg voor het op juiste wijze verhelpen van uw stof-, damp- of ventilatievraagstuk.

Meer over GMM

Contact

Heeft u een vraag over dit artikel?

Neem contact met ons op. We maken graag kennis met u en vertellen alle in- en outs van ons werk.

Contact opnemen

Jos Breden

Bedrijfsleider

Martin Otten

Projectleider

Verder lezen in de kennisbank

Alle artikelen bekijken

Gebouwbeheersysteem: De toekomst van efficiënt gebouwbeheer

Een GBS is een softwarematige oplossing waarmee verschillende faciliteiten in een gebouw centraal kunnen worden beheerd en gecontroleerd.

Lees verder

Luchtkwaliteit in kantoren: Het belang van een gezond binnenklimaat

Luchtkwaliteit in binnenruimtes speelt een cruciale rol in het welzijn en de gezondheid van degenen die er verblijven. De kwaliteit van de binnenlucht wordt beïnvloed door een verscheidenheid aan factoren, waaronder verontreinigingen.

Lees verder

Natuurlijke ventilatie: Duurzame oplossingen voor gezonde gebouwen

Natuurlijke ventilatie, een kernonderdeel van het Earth, Wind & Fire concept, gaat verder dan het eenvoudigweg openzetten van ramen. Het maakt gebruik van de intrinsieke krachten van aarde, wind en zon om de luchtkwaliteit in gebouwen te optimaliseren.

Lees verder