WTW systeem

Warmte recyclen met een WTW-installatie

Klimaatbeheersing in een nieuwbouwtraject

Toen Rotink Emmeloord ons benaderde voor een efficiënt ventilatiesysteem voor klimaatbeheersing in hun nieuwbouwproject, stelden wij voor om een warmteterugwinsysteem (WTW-systeem) te implementeren. Dit systeem biedt tal van voordelen voor zowel het comfort als de energie-efficiëntie van een gebouw.

Warmte recyclen met een WTW systeem

Een warmteterugwinsysteem recupereert warmte uit de afgevoerde lucht en draagt deze warmte over aan de verse toevoerlucht. Ten eerste zorgt een WTW-systeem voor een constante toevoer van frisse, gefilterde lucht in het gebouw. Het systeem haalt verse buitenlucht naar binnen en voert gebruikte binnenlucht af, terwijl het de warmte uit de afgevoerde lucht recupereert. Dit resulteert in een gezonder binnenklimaat met een verlaagd risico op allergenen, stof en andere verontreinigingen. Bovendien kan het helpen om vochtproblemen en schimmelvorming te verminderen, omdat overtollig vocht effectief wordt afgevoerd.

Energiebesparing

Een ander voordeel van een WTW-systeem is de energiebesparing die het biedt. Door warmte uit de afgevoerde lucht terug te winnen, kan een aanzienlijke hoeveelheid energie worden bespaard. De teruggewonnen warmte wordt overgedragen aan de verse buitenlucht die het gebouw binnenkomt, waardoor de behoefte aan extra verwarming wordt verminderd. Dit leidt tot lagere energiekosten en een verlaagd energieverbruik, wat zowel financiële voordelen oplevert als een positieve bijdrage levert aan het milieu door de vermindering van de CO2-uitstoot.

 Een ventilatiesysteem op maat

Rotink Mechanisatie Emmeloord, gespecialiseerd in landbouwtechniek, benaderde ons voor een efficiënt ventilatiesysteem in hun nieuwbouwproject. Op basis van de specifieke bouwkundige situatie hebben we het ventilatiesysteem ontworpen en nauw samengewerkt met de plafonneur om ervoor te zorgen dat ons systeem naadloos kon worden geïntegreerd.

Met een ruim assortiment vanuit hun locaties in Emmeloord en Ossenzijl, verliep de communicatie met Rotink Mechanisatie Emmeloord snel en gemakkelijk. Ze zochten naar een oplossing die perfect aansloot bij hun behoeften, en daarom stelden wij voor om een warmteterugwinsysteem (WTW-systeem) te implementeren. Dit systeem biedt tal van voordelen, waaronder een constante toevoer van gezonde lucht, energiebesparing en lagere kosten.

Tijdens het ontwerpproces adviseerden wij ook over de benodigde luchthoeveelheid om te voldoen aan de vereisten. Voor Richtlijn Gezonde kantoren wordt doorgaans een luchthoeveelheid van 40 kubieke meter per uur per persoon aanbevolen. Dit impliceert dat de concentratie van CO2 binnen het systeem onder de 950 PPM moet blijven, met een gemiddelde buitenconcentratie van 400 PPM in Nederland. Hiermee voorkom je verschillende gezondheidsklachten zoals branderige ogen, hoofdpijn, irritatie van luchtwegen en concentratieproblemen.

Kies ook voor een efficiënte klimaatbeheersing

Ervaar zelf de voordelen van een WTW-systeem en schakel vandaag nog het advies en de hulp in van GMM Luchttechniek. Creëer een gezonde, comfortabele leefomgeving en profiteer van aanzienlijke energiebesparingen op de lange termijn. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van een efficiënte klimaatbeheersing met een WTW-systeem installatie. Maak de juiste keuze voor uw gebouw en geniet van de vele voordelen die een WTW-systeem te bieden heeft.

Wilt u meer weten?

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze duurzame luchttechniek?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Over GMM Luchttechniek?

Wij zijn in ruim 60 jaar uitgegroeid tot specialist in luchttechniek. Van fabricage, levering en montage van luchtkanalen tot en met complete afzuig- en ventilatiesystemen. GMM Luchttechniek werkt met ervaren specialisten en draagt zorg voor het op juiste wijze verhelpen van uw stof-, damp- of ventilatievraagstuk.

Meer over GMM

Contact

Heeft u een vraag over dit artikel?

Neem contact met ons op. We maken graag kennis met u en vertellen alle in- en outs van ons werk.

Contact opnemen

Henri van de Belt

Calculator, verkoop PR

Elbert Veldhuis

Chef werkplaats

Verder lezen in de kennisbank

Alle artikelen bekijken

Gebouwbeheersysteem: De toekomst van efficiënt gebouwbeheer

Een GBS is een softwarematige oplossing waarmee verschillende faciliteiten in een gebouw centraal kunnen worden beheerd en gecontroleerd.

Lees verder

Luchtkwaliteit in kantoren: Het belang van een gezond binnenklimaat

Luchtkwaliteit in binnenruimtes speelt een cruciale rol in het welzijn en de gezondheid van degenen die er verblijven. De kwaliteit van de binnenlucht wordt beïnvloed door een verscheidenheid aan factoren, waaronder verontreinigingen.

Lees verder

Natuurlijke ventilatie: Duurzame oplossingen voor gezonde gebouwen

Natuurlijke ventilatie, een kernonderdeel van het Earth, Wind & Fire concept, gaat verder dan het eenvoudigweg openzetten van ramen. Het maakt gebruik van de intrinsieke krachten van aarde, wind en zon om de luchtkwaliteit in gebouwen te optimaliseren.

Lees verder