GMM levert verrijdbare rolschuurtafel met afzuiging
Enkele maanden geleden kwam een klant met een probleem. Tijdens schuurwerkzaamheden kwam veel stof vrij, dat zich verspreidde in de werkplaats. Om dit op te lossen heeft GMM een verrijdbare rolschuurtafel ontworpen die voorzien wordt van afzuiging. De tafel is voorzien van in hoogte verstelbare cilinders, zodat er op ergonomische wijze gewerkt kan worden.

GMM voorziet waterlaboratorium Aqualysis van luchtkanalen
Aqualysis is een bedrijf gespecialiseerd in het onderzoeken van water. Het gaat hierbij om chemisch, hydrobiologisch en bacteriologisch onderzoek. GMM heeft het laboratorium voorzien van luchtkanalen. Mede hierdoor kan Aqualysis haar goede werk met betrekking tot de waterkwaliteit voortzetten.

Beter werkklimaat en veel energiezuiniger
Naast grote, aansprekende projecten, zoals bij Burgers Zoo en Centraal Beheer, mocht GMM Luchttechniek bij Vriend Duurzaam de luchttechniek voor haar rekening nemen. “Het is niet ons grootste project, maar wel die met de nieuwste, hoogwaardige techniek.”

Directeur Dick Visch is trots op hetgeen hij samen met de andere bedrijven heeft geïnstalleerd met en bij Vriend. “Vriend wilde een partij waar kwaliteit centraal staat. Zijn pand en alles wat daarin naar voren komt, moest een visitekaartje van het bedrijf worden. Omdat in dit geval de luchtkanalen gewoon zichtbaar zijn, moesten al die buizen en systemen er perfect bij liggen. Dat hebben we geleverd en gemonteerd.”

 Van fabricage tot montage

Het familiebedrijf uit Vaassen met ruim vijftig medewerkers verzorgt de fabricage, levering, montage en service van luchtkanalen tot complete luchttechnische systemen. “Groot voordeel is dat we daardoor op maat kunnen leveren en exact weten wat we monteren”, weet Visch. “We hebben de regie graag in eigen hand, waarbij we overigens wel TÜV gecertificeerd zijn en voldoen aan de eisen van de branche. Dat totaalpakket biedt ons veel meer flexibiliteit en mogelijkheden dan bedrijven die zelf niets meer fabriceren.”

 Veel lager energiegebruik

In het nieuwe pand van Vriend heeft GMM de modernste materialen en technieken kunnen gebruiken. “Goede luchtbeheersing is niet alleen belangrijk voor een gezond leef- en werkklimaat voor de medewerkers. Ook kan het een grote bijdrage leveren aan een lager energieverbruik”, vertelt Dick Visch. “Als er in een kamer minder mensen aanwezig zijn reguleert het systeem volautomatisch de benodigde ventilatie en luchtafvoer.”

 Hoogwaardige technologie

Zelf heeft Vriend de luchtbehandelingskast geplaatst. GMM heeft de metingen verricht, het ontwerp gemaakt en de luchtbehandelingstechniek met eigen monteurs verder volledig verzorgd. “Dat is zulke specialistische kennis waarop wij Vriend aanvullen.” Met hoogwaardige technologie, zoals motorisch bediende kleppen en CO2-sensoren heeft GMM een vernuftig en energie-efficiënte installatie opgehangen. “Vriend heeft daarmee een mooi pand dat ruimschoots voldoet aan de laatste strenge energieprestatienormen”, vindt Visch. “Kortom, voor ons was het een mooie uitdaging, en zeker geen dagelijkse routine.

 

Renovatie en nieuwbouw stadhuis Hengelo

Het stadhuis in Hengelo krijgt een nieuw uiterlijk. Het oude pand wordt gerenoveerd en er wordt een deel nieuwbouw gerealiseerd. Zowel het renovatiegedeelte als de nieuwbouw wordt door GMM voorzien van luchtkanalen.

GMM voorziet de Kauwgomballenfabriek van lucht

De voormalige Kauwgomballenfabriek, gevestigd in Amsterdam, wordt omgeturnd tot een modern kantoorpand. GMM zorgt met de luchttechnische installatie voor een gezond werkklimaat.

Luchtinstallatie nieuwbouw huisartsenpraktijken Ugchelen

In eind 2017, begin 2018 zal er begonnen worden aan de bouw van een nieuw huisartsencentrum in Ugchelen. GMM levert de luchttechnische installatie van het gebouw waar twee huisartsenpraktijken in komen.

Huisartsen Maureen Flenter-Tiemessen en Carolien Haverkamp werken momenteel in twee verschillende huisartsenpraktijken. Maureen werkt samen met Hillie Oosting bij huisartsenpraktijk Oosting en Flenter. Deze praktijk telt samen 4600 patiënten. Carolien werkt samen met Frans van der Heijden in hun praktijk genaamd Ugchelse Kei, die 3000 patiënten telt.

GMM werkt samen met Gelders Service Bedrijf om dit nieuwbouwproject tot een goed einde te brengen. Het nieuwbouwproject zal rond juli 2018 gereed zijn.

Renovatie luchtinstallatie stadhuis Harderwijk
In de zomer van 2017 is de luchtinstallatie van het stadhuis van Harderwijk gerenoveerd. GMM Luchttechniek heeft de luchtkanalen in opdracht van Scheer & Foppen geleverd en gemonteerd.

Het stadhuis is gebouwd in 1982 aan de Havendam in Harderwijk. In 1982 probeerde de architect het stadhuis te beschermen tegen invloeden van buiten, terwijl participatie, samenwerking en netwerken op dit moment centraal staan. In 2017 is het gebouw gerenoveerd van vesting naar ontmoetingsplek. Het gebouw heeft zichtbare veranderingen ondergaan, echter zijn er ook een aantal niet zichtbare renovaties gedaan, zoals de renovatie en vervanging van de luchtinstallatie.

GMM heeft de luchtkanalen vervangen, zodat ze net als de gerenoveerde luchtbehandelingskasten weer vele jaren vooruit kunnen. Door deze renovatie bespaart gemeente Harderwijk 35% aan energiekosten.

GMM Luchttechniek wenst de gemeente Harderwijk veel voorspoed met het genoveerde stadhuis en de jaarlijkse kostenbesparing.

GMM draagt bij aan verbouwing De Hezebrink Emst

Sinds 2016 wordt de Hezebrink in Emst verbouwd. GMM luchttechniek levert en monteert de luchttechnische installatie van de Hezebrink.

De oorspronkelijke Hezebrink wordt gerenoveerd tot een modern dorpshuis met een verwelkomende uitstraling. Tijdens de verbouwing van De Hezebrink kunnen verenigingen en instellingen gebruik blijven maken van de voorzieningen. Om dit te bewerkstelligen is een goede samenwerking en goede projectbegeleiding van groot belang. Het bestuur van De Hezebrink, de gemeente, ontwerper De Jong, hoofdaannemer Van Laar en nevenaannemers Buitenhuis Schilderwerken, Installatiebedrijf Tiemens, Kramer Elektrotechniek en GMM Luchttechniek gaan hiervoor zorgen. De bedrijven komen allen uit de regio van Emst en zijn allen betrokken bij De Hezebrink. GMM levert en monteert niet alleen de kanalen, het zorgt ook voor een goede projectbegeleiding, zodat het project voorspoedig kan verlopen.

Het bouwproject omvat de nieuwbouw van een sportzaal en de renovatie van het bestaande gebouw. De sportzaal kan multifunctioneel gebruikt worden, zodat de zaal ook gebruikt kan worden voor uitvoeringen van verenigingen en activiteiten van een groter formaat, zoals beurzen, conferenties en rommelmarkten. Na de volledige verbouwing zal De Hezebrink weer aan de eisen voldoen van deze tijd op het gebied van energiegebruik, gebouwbeheersing en technische mogelijkheden.

Afzuiginstallatie Hotel Pulitzer
In de periode april 2015 tot en met augustus 2016 onderging vijfsterrenhotel Pulitzer Amsterdam een grondige vernieuwing. GMM Luchttechniek heeft een nieuwe afzuiginstallatie in de keuken gefabriceerd en gemonteerd.

Het vijfsterrenhotel Pulitzer Amsterdam omvat 25 monumentale grachtenpanden en bevindt zich aan de Keizersgracht en Prinsengracht. De nieuwe afzuiginstallatie in de keuken heeft een zuigkracht van 6000m3/uur en voldoet aan het Luka kwaliteitshandboek. De afzuigkanalen zijn wit gecoat, zodat de kanalen goed opgaan in de kleur van het monumentale pand.

Qlip geopend door de Koning

Op donderdag 26 januari heeft Zijne Majesteit de Koning Qlip geopend. Qlip heeft een uitbreiding gedaan van ca. 1000m2. De uitbreiding is voorzien van cleanrooms waarvan de luchtinstallatie door GMM Luchttechniek is gefabriceerd en gemonteerd.

Qlip houdt zich bezig met het analyseren en certificeren van de Nederlandse zuivelindustrie. Daarnaast voert Qlip chemische en microbiologische analyses uit op zuivelproducten als kaas, melkpoeder en zuigelingenvoeding. Een goede luchtinstallatie is hierbij uiteraard van groot belang.

Om de kwaliteit van het onderzoek van Qlip te waarborgen hebben wij zoals eerder vermeld de cleanrooms geïnstalleerd. Cleanrooms zijn hoog afgewerkte ruimtes waarbij een hoge stofvrijheid van groot belang is. Alle cleanrooms die GMM Luchttechniek heeft geïnstalleerd voldoen aan alle luchtdichtheidsklassen volgens de voorschriften van het LUKA handboek.

De luchtkanalen zijn tweemaal gecoat. In de eerste laag zijn de kanalen gecoat met verf op basis van epoxyharsen in oplossing en zinkfosfaat. In de tweede laag is er een polyurethaanlak aangebracht. Door deze dubbele coating zijn de kanalen zeer goed bestendig tegen de stoffen die worden afgezogen in de laboratoriumkasten.

Wij wensen Qlip veel voorspoed in de zuivelindustrie met behulp van onze luchttechnische installaties.

Levering van 4400m2 Cleanroom aan VDL ETG Almelo

VDL ETG Almelo is flink uitgebreid. VDL ETG heeft er in totaal 12.600 vierkante meter bijgekregen. Waarvan het vier-laags kantoor en de kantine 4000m2 beslaan en de productie 8.600m2. Van de 8.600m2 productie is 4400m2 cleanroom. De luchtinstallatie in de cleanroom is in opdracht van Hollander Techniek gefabriceerd en gemonteerd door GMM Luchttechniek.

VDL ETG produceert geavanceerde halffabricaten voor leidende High Tech bedrijven en Original Equipment Manufacturing companies zoals, ASML. De producten zijn zeer complex en worden in relatief lage productieaantallen geproduceerd. Om als VDL ETG goed resultaat te leveren zijn cleanrooms van essentieel belang.

Cleanrooms zijn hoogwaardig afgewerkte ruimtes waarbij een hoge stofvrijheid, goed gereguleerde temperatuur, de juiste luchtsnelheid en de juiste luchtvochtigheid gewaarborgd wordt. Alle luchtkanalen van GMM Luchttechniek voldoen aan de eisen van het LUKA-handboek. De ruimte van VDL ETG wordt dertig tot vijfendertig keer per uur gefilterd door middel van recirculatiekasten. In vergelijking, een standaard kantoorgebouw wordt vier keer per uur gefilterd. De temperatuur van de cleanroom moet ten alle tijden 19,5°C zijn, dit houdt in dat de ruimte gekoeld moet worden. De warmte die hierbij vrijkomt wordt gebruikt voor de vloerverwarming, na-verwarming en ontvochtiging van de omliggende ruimten. De eerste nieuwgebouwde cleanroom voldoet ruimschoots aan de geëiste classificatie; ISO klasse 6, dit is duizend keer schoner dan de buitenlucht. De cleanroom is opgeleverd en de gehele uitbreiding is bijna voldaan.

Wij wensen VDL ETG veel gebruiksgemak met hun cleanroom voorzien van een luchttechnische installatie van GMM Luchttechniek.

GMM levert luchtinstallatie nieuwbouw bibliotheek Deventer

Sinds april 2017 wordt er gebouwd aan een nieuwe bibliotheek in Deventer. GMM levert en monteert in opdracht van Van Dorp Deventer de luchtinstallatie van de nieuwe bibliotheek.

De nieuwe bibliotheek krijgt een hedendaags uiterlijk, maar tegelijkertijd past het gebouw in de kleinschalige historische binnenstad van Deventer. De bibliotheek wordt een laagdrempelige publiekstrekker volgens de nieuwste ideeën over de openbare bibliotheek als inspirerende plek voor ontmoeting, studie en activiteit met een centrale rol in de samenleving. Vanuit de tweede verdieping van het gebouw is er uitzicht op het historische stadscentrum. De luchtinstallatie, die GMM levert en monteert, is zoals altijd geheel conform de eisen van het LUKA-handboek, zodat de kwaliteit gewaarborgd wordt.

De nieuwe bibliotheek wordt in september 2018 officieel geopend.

GMM Luchttechniek draagt bij aan de persluchtinstallatie van Heesen Yachts

ALUP GrassAir voorziet Heesen Yachts van compressoren voor de bouw van luxe motorjachten. GMM Luchttechniek produceert de luchtkanalen voor de persluchtsystemen.

Volgens Heesen Yachts in Oss is in deze tijd een goedwerkende persluchtinstallatie onmisbaar bij het bouwen van luxe motorjachten. Heesen Yachts beschikt op dit moment over drie ALUP GrassAir compressoren met een totale capaciteit van zo’n 150kW. Heesen Yachts gebruikt de persluchtsystemen voor het boren, frezen, schuren, slijpen, verfspuiten en schoonblazen van de luxe motorjachten. Wij hebben de afblaaskanalen, inspectieluiken, flexibele manchetten, kleppenregisters, dakopstanden en een afblaasbocht rondom de compressoren geleverd, ook hebben wij dit zelf gemonteerd.

Wij wensen Heesen Yachts veel gebruiksgemak van hun compressoren met luchtkanalen van GMM Luchttechniek.

Luchtbehandelingsinstallatie Astellas Meppel
Astellas Pharma Europe B.V. in Meppel heeft in december 2015 de gehele luchtbehandelingsinstallatie in zes dagen vervangen. De luchtregeling in een farmaceutisch bedrijf als Astellas is van groot belang. Temperatuur- of luchtvochtigheidschommelingen kunnen het productieproces ernstig verstoren. Aan de luchtbehandelingsinstallaties voor Astellas Pharma Europe B.V. worden daarom ook zeer hoge eisen gesteld. GMM Luchttechniek heeft in opdracht van Unica en Systemair Astellas Pharma Europe B.V. voorzien van de luchtinstallatie.

De productieruimtes en weegkamer van Astellas zijn cleanroomomgevingen. Cleanrooms zijn hoogwaardig afgewerkte ruimtes waarbij een hoge stofvrijheid, goed gereguleerde temperatuur, de juiste luchtsnelheid en de juiste luchtvochtigheid gewaarborgd wordt. In de cleanrooms van Astellas wordt buitenlucht aangezogen met 25.000 m3/uur, deze installatie regelt ook de drukverdeling in de ruimtes. Voor de klimatisering wordt de unit ondersteund door twee recirculatie-units van 28.000 m3/uur voor de productieruimtes en één recirculatie-unit van 35.000 m3/uur voor de weegkamer.

De luchtkanalen van GMM zijn zoals altijd conform de eisen van het LUKA-handboek, zodat de kwaliteit gewaarborgd wordt.

Om de luchtbehandelingsinstallaties binnen zes dagen af te ronden werd er ook veel van GMM Luchttechniek gevraagd. Gelukkig hebben wij met onze flexibiliteit bij kunnen dragen aan een succesvol project.

Bakkerij Hoogvliet Bleiswijk voorzien van luchtkanalen GMM
Op het industrieterrein in Bleiswijk is een nieuwe bakkerij gebouwd voor supermarktketen Hoogvliet. De bakkerij met een oppervlakte van 12.600m2 heeft de capaciteit om in de toekomst 200 supermarkten te voorzien van vers brood. Ook kan de bakkerij in de toekomst vers gebak produceren. GMM Luchttechniek heeft de bakkerij voorzien van luchtkanalen.

GMM Luchttechniek heeft verschillende kanalen geproduceerd en gemonteerd. Wij hebben gebruik gemaakt van vierkante luchtkanalen van verzinkt plaatstaal, spiraalgefelste kanalen, verschillende klepregisters en gaasroosters.

GMM levert luchtinstallatie 26 meter lange portaalfrees

In december 2016 is de Portaalfrees van Dutch-Shape in werking gesteld door voormalig minister van Economische Zaken Henk Kamp. GMM heeft de nieuwe productiehal voorzien van de luchtinstallatie.

De freesbank heeft een grootte van 26x6x3 meter en is bedoeld voor het frezen van grote, complexe composietdelen en assemblages. Volgens Dutch-Shape is dit zelfs de grootste freesbank van Europa.Door de grootte van de machine komen er ook veel afvalstoffen vrij in de nieuwe productiehal, tevens kan de freesbank de productiehal behoorlijk opwarmen. GMM Luchttechniek heeft de luchtkanalen geleverd voor de retour en toevoer van lucht.

GMM levert en monteert luchtkanalen grootste mangrovehal ter wereld
Op 12 juli 2017 is de grootste mangrovehal ter wereld geopend in Burgers’ Zoo Arnhem. De mangrovehal heeft een grootte van 3000 m2. GMM Luchttechniek heeft de luchtkanalen geleverd en gemonteerd voor dit indrukwekkende gebouw.

Een mangrove is een tropisch landschap dat op de grens van water en land ligt. Een mangrove komt alleen voor bij tropische gebieden met een getij. In de hal zijn dieren te vinden als krabben, schildpadden, zeekoeien en vlinders. Deze dieren hebben een interessante uitdaging gevormd voor GMM. De hal moet een continue ventilatie hebben om het klimaat van de mangrove te waarborgen, echter mag de aanzuiging van de lucht niet te sterk zijn in verband met de mogelijke aanzuiging van vlinders. De ventilatorkasten staan buiten gepositioneerd, zodat ze niet in het zicht van de bezoekers staan. Onderstaand zijn twee foto’s weergegeven van een deel van het resultaat. GMM heeft het ontwerp van de luchtinstallatie uitgevoerd in samenwerking met MIT.

Wij wensen Burgers’ Zoo en zijn bezoekers veel plezier van de mangrovehal.

Hulp nodig?

Neem contact op

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief      Schrijf u in voor onze nieuwsbrief