Circulariteit

De toepassing van vandaag, met het oog op morgen

Circulariteit bij GMM Luchttechniek

Eén van de grootste uitdagingen van onze tijd is het klimaatvraagstuk. Daarom moeten de gebouwen in Nederland in 2050 energieneutraal zijn. Dit betekent dat ze evenveel energie moeten opwekken als ze gebruiken. Een belangrijk rol hierin is weggelegd voor de duurzaamheid en efficiëntie van uw installaties. Efficiënte installaties en hergebruik van grondstoffen en materialen kunnen het energiegebruik van gebouwen namelijk drastisch verlagen. Zo werkt u duurzamer en bespaart u geld! Voor GMM Luchttechniek is al langer duidelijk dat lineair gebruik van materialen niet duurzaam is. Daarom staat circulariteit bij ons hoog in het vaandel. Circulariteit is wat ons betreft dé manier om als bedrijf te verduurzamen en toekomstbestendig te werk te gaan.

Luchttechnische circulariteit

GMM Luchttechniek is dan ook dé expert op het gebied van luchttechnische circulariteit. Wij bieden verschillende toepassingen die de circulariteit van uw luchttechnische installatie vergroten. Zo bieden wij prefab onderdelen die in te passen zijn in uw bestaande luchttechnische infrastructuur. De onderdelen zijn demonteerbaar en zo eenvoudig her te gebruiken.

Hergebruik bestaande installaties

Daarnaast bieden wij toepassingen om uw bestaande installatie efficiënter en zuiniger te laten draaien. Bijvoorbeeld door middel van Aeroseal. Sealant wordt opgelost in water en vervolgens als nevel onder hoge druk door de installatie geblazen. De deeltjes hechten zich aan de gaatjes in uw installatie en dichten het geheel zo af. Lekkage wordt met deze methode tot een minimum beperkt. Na het aerosealen voldoet de installatie aan de dichtheidsklasse LUKA D (ATC2). Dit systeem kan tot 30 jaar blijven zitten.

Bij de uitbreiding van een bestaande installatie kan het hetzelfde resultaat bereikt worden. Bij het uitbreiden van een oude installatie kunnen wij het geheel namelijk ook aerosealen tot luchtdichtheidsklasse LUKA D (ATC2). Om een optimaal resultaat te bereiken passen wij Aeroseal vaak toe in combinatie met het reinigen van de installatie. Door regelmatig reinigen vergroot u de efficiëntie van uw installatie én vergroot u de levensduur aanzienlijk. Aeroseal en reinigen van uw installatie kunnen wij toepassen ongeacht het materiaal type en de grootte van de installatie.

Deze combinatie van Aeroseal en reiniging zorgt ervoor dat uw systeem zo lang mogelijk hun waarde behouden. Zo functioneert uw systeem zo lang mogelijk op de manier waarop het ooit bedacht is. Deze vorm van circulariteit levert u dus een langdurig efficiënte installatie op! Ook het onderhouden van uw installaties kunt u aan ons overlaten. Tijdens de gehele gebruikersfase blijven wij betrokken: door het reinigen en aerosealen van uw installatie. Zo blijft uw installatie écht zo goed als nieuw.

Bekijk ons werk

Overzicht projecten
Project Remkes Food Products icoon

Remkes Food Products

Een constante binnentemperatuur en hygiëne door goede luchttechniek

Project Kiwa icoon

Kiwa

Luchttechnische aanpassingen en nieuwbouw in een kantoor en laboratorium

Project Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis icoon

Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Alle disciplines van de luchttechniek kwamen samen in dit project in hartje Amsterdam

Project Basisschool ’t Mozaïek icoon
Frisse lucht basisschool 't mozaiek

Basisschool ’t Mozaïek

Ontwerp en aanleg van de complete luchttechniek in een vernieuwd schoolgebouw

Project Pand Lindehove icoon

Pand Lindehove

Ontwerp en installatie van compleet nieuwe luchttechniek in een bestaand pand

Project VDL Almelo icoon

VDL Almelo

Een bestaande installatie aanpassen aan nieuwe, strenge hygiëne eisen

Project Royal Vaassen icoon

Royal Vaassen

Ventilatie en afzuiging ontwerpen en installeren voor nieuwe machines

Contact

Heeft u een vraag? Neem contact op.

Contact opnemen