Nieuws

Qlip cleanrooms geopend door de Koning

Op donderdag 26 januari heeft Zijne Majesteit de Koning Qlip geopend. Qlip heeft een uitbreiding gedaan van ca. 1000m2. De uitbreiding is voorzien van cleanrooms waarvan de luchttechnische installatie door GMM Luchttechniek is gefabriceerd en gemonteerd.

Qlip houdt zich bezig met het analyseren en certificeren van de Nederlandse zuivelindustrie. Daarnaast voert Qlip chemische en microbiologische analyses uit op zuivelproducten als kaas, melkpoeder en zuigelingenvoeding. Een goede luchtinstallatie is hierbij uiteraard van groot belang.

Om de kwaliteit van het onderzoek van Qlip te waarborgen hebben wij zoals eerder vermeld de cleanrooms geïnstalleerd. Cleanrooms zijn hoog afgewerkte ruimtes waarbij een hoge stofvrijheid van groot belang is. Alle cleanrooms die GMM Luchttechniek heeft geïnstalleerd voldoen aan alle luchtdichtheidsklassen volgens de voorschriften van het LUKA handboek.

De luchtkanalen zijn tweemaal gecoat. In de eerste laag zijn de kanalen gecoat met verf op basis van epoxyharsen in oplossing en zinkfosfaat. In de tweede laag is er een polyurethaanlak aangebracht. Door deze dubbele coating zijn de kanalen zeer goed bestendig tegen de wellicht schadelijke stoffen die worden afgezogen in de laboratoriumkasten.

Wij wensen Qlip veel voorspoed in de zuivelindustrie met behulp van onze luchttechnische installatie.

Wilt u zelf cleanrooms laten installeren of een andere luchttechnische installatie? Dan is GMM Luchttechniek uw geschikte partner. Voor meer informatie kunt u kijken op www.gmmluchttechniek.nl of contact opnemen met Dick Visch 0578 – 66 15 41

Van ontwerp tot montage

GMM ontzorgt van A tot Z!

Maatwerk?

Geen enkel probleem!

Specialist in luchttechniek

Wij helpen u graag!

Kaart

question mark

Stel uw vraag!

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op!