Renovatie

Omdat GMM Luchttechniek eigen ontwerp, productie en montage heeft wordt er in renovatie projecten een beroep gedaan op de expertise van het bedrijf. Hierbij is vaak de wens dat verouderde luchtkanalen of kanalen gefabriceerd zijn van materialen die een gevaar zijn voor de gezondheid (bijv. asbest) worden vervangen door nieuwe luchtkanalen maar dan wel in de vorm en uitvoering zoals ze jaren geleden gemonteerd zijn.

Zo is er bij de renovatie van een kunstbunker ook een beroep gedaan op GMM om de asbest kanalen in deze bunker te vervangen. In deze bunker ligt de opslag van een drietal musea. Het gebouw is een rond kunstdepot, doorsnee 24 m, gebouwd met 7000 kubieke meter beton en 750.000 kilo staal. De bunker is in 1942 boven de grond in de bossen gebouwd om ruim 3000 schilderijen uit het Rijksmuseum in op te slaan. Vanuit de lucht is het net een kerkje. De geallieerden zouden het dan niet bombarderen. Met muren van 4,5 meter en een dak van 9 meter dik is het een imposant gebouw.

Omdat het gebouw op de monumentenlijst staat moesten alle gedemonteerde luchtkanalen in de oorspronkelijk vorm en kleur terugkomen in het gebouw. Nadat de kanalen waren gedemonteerd door een bedrijf gecertificeerd in asbest verwijdering zijn de ventilatie kanalen in de oorspronkelijke vorm weer aangebracht en na montage op kleur gebracht. Dit alles zonder de LUKA normering uit het oog te verliezen, want ook tijdens de renovatie van luchtkanalen werkzaamheden voldoen de montagevoorschriften van GMM Luchttechniek aan de LUKA norm.

Wij handelen conform de ISO9001 en zijn TüV gecertificeerd. Daarnaast beschikken al onze medewerkers over een VCA-certificaat.

Hulp nodig?

Neem contact op

Specialist

Profiteer van ruim 50 jaar ervaring en vakmanschap!

Fullservice

Wij ontzorgen van ontwerp tot en met montage!

Maatwerk?

Geen enkel probleem voor onze specialisten!

Kwaliteit

Tüv-gecertificeerd en ISO 9001:2008 als richtlijn!

Schrijf u in voor onze nieuwsbriefGMM