Luchtbehandeling

Profiteer van 60 jaar ervaring en expertise

Waarom luchtbehandeling?

Zonder dat u het doorheeft raakt de lucht in uw bedrijfsgebouw vervuild. Dit komt onder andere door de aanwezigheid van mensen, maar ook door stoffen en dampen die vrijkomen van machines. De luchtkwaliteit in uw bedrijfsgebouw is bepalend voor de productiviteit en gezondheid van uw medewerkers. Een gezond werkklimaat is dus zeer belangrijk.

De oplossing hiervoor is het behandelen van de binnenlucht. Hieronder valt zowel het verwarmen, verversen, koelen, bevochtigen en ontvochtigen van de binnenlucht. Hiermee kunnen virussen, schimmels en bacteriën ontnomen worden. Goede luchtbehandeling zorgt er dus voor dat de lucht in uw pand áltijd van goede kwaliteit is. GMM Luchttechniek is al jaren de expert op het gebied van luchtbehandeling. Een luchtbehandelingssysteem van GMM Luchttechniek geeft u gegarandeerd schone, zuivere lucht.

Wat is industriële luchtbehandeling?

Industriële luchttechniek is het proces van het zuiveren, ventileren, koelen, verwarmen en bevochtigen van lucht in industriële omgevingen. Dit is belangrijk omdat de luchtkwaliteit in deze omgevingen vaak verslechterd door de aanwezigheid van stof (stofafzuiging), dampen (dampafzuiging), rook, gassen, en andere vervuilende stoffen.

Deze vervuilende stoffen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van werknemers, kunnen productieprocessen verstoren, en kunnen zelfs de kwaliteit van het eindproduct aantasten. Industriële luchtbehandelingssystemen worden daarom ingezet om de lucht in deze omgevingen te zuiveren en te reguleren, zodat er een gezonde, veilige, en efficiënte werkomgeving ontstaat.

Deze systemen bestaan vaak uit meerdere componenten zoals luchtfilters, ventilatoren, warmtewisselaars, koelers, bevochtigers, en luchtkanalen die samen zorgen voor de gewenste luchtcondities. De keuze voor een bepaald industriële luchtbehandelingssysteem is afhankelijk van de specifieke eisen en wensen van de industriële toepassing.

Luchtbehandelingssystemen

Er zijn verschillende soorten luchtbehandelingssystemen beschikbaar, elk met hun eigen specifieke functies en voordelen. Hieronder staan enkele voorbeelden van luchtbehandelingssystemen:

  1. Mechanische ventilatie: dit is een systeem dat zorgt voor de afvoer van vervuilde binnenlucht en de aanvoer van verse buitenlucht.
  2. Luchtfiltratie: dit is een systeem dat de binnenlucht zuivert door middel van filters. Hierdoor worden schadelijke stoffen zoals pollen, stof en bacteriën uit de lucht gefilterd.
  3. Warmteterugwinning: dit is een systeem dat warmte terugwint uit de afgevoerde binnenlucht en deze warmte gebruikt om de aangevoerde verse buitenlucht op te warmen. Hierdoor wordt er bespaard op energiekosten. Een mooi voorbeeld van project van een WTW-unit vindt u hier.
  4. Luchtbevochtiging: dit is een systeem dat de luchtvochtigheid in een ruimte op peil houdt. Een optimale luchtvochtigheid zorgt voor een gezonde leefomgeving en voorkomt bijvoorbeeld uitdroging van de huid en slijmvliezen.

Onze oplossing

Ieder pand vraagt om zijn eigen aanpak; vandaar dat wij verschillende luchtbehandelingssystemen bieden om uw lucht te zuiveren. Zo hebben wij luchtbehandelingsinstallaties, maar ook lucht ventilerende of verversende units, daarnaast kunnen wij zowel lucht verwarmen als koelen en bieden wij ook luchtafzuiging. Door onze brede toepasbaarheid zijn onze luchtbehandelingen onder andere geschikt voor kantoren en fabrieken, maar ook voor zwembaden en gymzalen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Opgeleverde projecten

Bekijk ons werk
Project Pand Lindehove icoon

Pand Lindehove

Ontwerp en installatie van compleet nieuwe luchttechniek in een bestaand pand

Project Remkes Food Products icoon

Remkes Food Products

Een constante binnentemperatuur en hygiëne door goede luchttechniek

Project VDL Almelo icoon

VDL Almelo

Een bestaande installatie aanpassen aan nieuwe, strenge hygiëne eisen

Project Abbott icoon

Abbott

Luchttechnische hoogstandjes leveren om aan kwaliteitsstandaarden te blijven voldoen

Project Paleis het Loo icoon

Paleis het Loo

Ontwerp en installatie van de complete luchttechniek in een eeuwenoud gebouw

Project Royal Vaassen icoon

Royal Vaassen

Ventilatie en afzuiging ontwerpen en installeren voor nieuwe machines

Project Kiwa icoon

Kiwa

Luchttechnische aanpassingen en nieuwbouw in een kantoor en laboratorium

Contact

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op. We maken graag kennis met u en vertellen alle in- en outs van ons werk.

Contact opnemen

Reinder Hofmeijer

Plaatsv. chef werkplaats

Dick Visch

Directeur

Meer luchttechniek

Meer van GMM in de luchttechniek

Luchtbehandelingsinstallaties

Met onze luchtbehandelingsinstallaties kunt u vertrouwen op jarenlange optimale luchtbehandeling. Zelf ontworpen en geïnstalleerd door vakkundig personeel, zo bieden wij altijd een oplossing op maat.

Lees verder
Bouwbesluit Ventilatie

Luchtventilatie

Ongezonde lucht in uw gebouw kan tot veel problemen leiden. GMM Luchttechniek ontwerpt en levert altijd op maat gemaakte ventilatiesystemen: zo kunt u gerust ademhalen.

Lees verder